Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. Tutustu ohjeisiin ennen peliä, niin teillä on suurempi mahdollisuus onnistua. Muistathan, että rento fiilis ja avoin mieli ovat parhaat varusteet. Onnea peliin!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä.

Saapuminen ja peruutukset

Saapukaa paikalle 10 minuuttia ennen pelin alkua.

Tilamme sijaitsevat katutasossa osoitteessa Aninkaistenkatu 5, joten meille on helppo tulla kävellen, pyöräillen, julkisilla liikennevälineillä tai omalla autolla. Tilojemme läheisyydessä on parkkipaikkoja, joiden maksullisuus riippuu päivästä ja kellonajasta.

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään 24 tuntia ennen pelin alkua, muutoin perimme 40 € peruutusmaksun.

Pelaaminen

Teillä on aikaa 60 minuuttia suorittaa annettu tehtävä ja päästä pois huoneesta. Aikaa ei ole siis hukattavaksi, joten se kannattaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi.

Fyysistä voimaa tai ponnisteluja ei tarvita pelissä. Eteen tulevat ongelmat ja tehtävät ratkeavat loogisen päättelyn, kekseliäisyyden ja yhdessä tekemällä. Jos tuntuu, että ette pääse eteenpäin, voitte pyytää lisävihjeitä pelin helpottamiseksi ja/tai nopeuttamiseksi. Hätätilanteessa huoneesta pääsee aina pois, onhan kyseessä peli.

Ryhmäkoko

Sopivan kokoinen peliryhmä parantaa pelissä onnistumista ja suosittelemme ryhmän kooksi 3-5 henkilöä. Mikäli ryhmä on suurempi, kommunikointi vaikeutuu ja kaikki pelaajat eivät pysy kärryillä pelin tapahtumista. Pienemmällä ryhmäkoolla ratkottavia tehtäviä on suhteessa enemmän ja niiden ratkomiseen menee enemmän aikaa.

Työn ja tehtävien jako

Ennen peliä on hyvä keskustella pelaajien vahvuuksista ja päättää, kuka keskittyy mihinkin tehtävään. Esim. yksi keskittyy esineiden etsimiseen, toinen keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen ja yksi ohjaa muita pelaajia pelin aikana.

Huonepakopelissä on mahdollista ratkoa ja miettiä monta eri asiaa samaan aikaan. Säästätte aikaa, kun jaatte tehtävät ja keskitytte eri asioihin.

Kommunikointi

Pelin etenemisen kannalta on erittäin tärkeää kertoa muille, mitä on löytänyt ja miettiä, miten sen voisi ratkaista. Pelin eteneminen pysähtyy usein siksi, että joku ei kerro löytämästään muille, vaan ikään kuin omii esineen tai tehtävän itselleen, vaikkei keksi sille tehtävään liittyvää käyttöä tai ratkaisua. Joku muu ryhmän jäsen voisi heti hoksata nopeastikin esineen käyttötarkoituksen tai tehtävän ratkaisun.

Tutki kunnolla

Asioita voi ja kannattaa tutkia uudelleen. Vaikka joku olisi jo tutkinut jonkun asian, se kannatta silti tutkia uudelleen. Eri ihmiset huomaavat ja keksivät eri asioita. Peli saattaa jopa hidastua, jos pelaajat eivät tutki kunnolla avaamiaan luukkuja ja kaappeja tai eivät huomaa pelin etenemiseen tarvittavaa esinettä.

Keskity

Ajan kulusta ja jännityksestä huolimatta on tärkeää ajatella ratkaisua pulmiin rauhassa. Näin keksitte todennäköisemmin ja nopeammin ratkaisun ongelmaan tai tehtävään. Hosumalla tulos on monesti paljon huonompi kuin rauhassa ajattelemalla.

Ole nöyrä

Lisävihjeitä kannatta pyytää, jos tuntuu siltä, ettei peli etene. Joskus peli jää ratkaisematta, kun vihjeitä ei pyydetä ajoissa. Vihjeitä annetaan pelissä, jotta se olisi suuremmalla prosentilla ratkaistavissa. Vain todella harva pääsee pelin läpi ilman vihjeitä, vaikka se mahdollista onkin.

Ole terävänä

Humalassa ja väsyneenä tehtävien ratkaiseminen on huomattavasti vaikeampaa ja hitaampaa.

Pukeutuminen

Tehtäviä ratkoessasi ja pelihuonetta tutkiessasi joudut kävelemään, kyykistelemään ja kulkemaan ahtaammissakin paikoissa. Piukat housut ja korkeat korot saattavat hidastaa menoa ja siksi eivät ole ehkä paras valinta.

Rento fiilis ja avoin mieli ovat parhaat varusteet! Onnea peliin!